627 fynboer har nu meldt sig ind i Alternativet

Medlemmerne strømmer til Alternativet, der nu har 7.948 medlemmer på landsplan - heraf er de 627 fynboere. Det oplyser DR Fyn.

I Svendborg har medlemmerne stiftet en lokalforening, mens der er en på vej i Odense. Og tirsdag aften holdt Alternativet infomøde i Faaborg-Midtfyn.

Der er dog stor forskel på at slå rod i landspolitik og gentage succesen lokalt. Det fortæller Ulrik Kjær, der er professor i kommunalpolitik på Syddansk Universitet.

- Partier, som har stormet frem på Christiansborg, har svært ved at forankre sig lokalt. Det kan vi se med både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, siger Ulrik Kjær til DR Fyn.

Derfor spiller de lokale kandidater en stor rolle, mener professoren.

- Stemmerne sidder løsere til et kommunalvalg. Det er afgørende, at Alternativet finder gode kandidater, som tiltaler de samme vælgere som ved folketingsvalget.

I partitoppen er Uffe Elbæk glad for den store tilslutning. Han tror både, det er et tilvalg af Alternativet, men også et fravalg af andre partier.

- Lige nu funderer mange danskere over, hvad vi gør ved vores samfund. Den politiske rådvildhed smitter af på opbakningen til vores parti, siger han til DR Fyn og tilføjer, at Alternativet har fået medlemmer fra både Venstre, Socialdemokraterne, SF og Konservative.

Oversigt

    Oversigt