74-årig fængslet for medlidenhedsdrab

Drabssagen mod den 74-årige mand fra Fakse tog onsdag en overraskende vending. Manden blev varetægtsfængslet for medlidenhedsdrab, og er nu sigtet for både drab og medlidenhedsdrab.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så hverken politi eller anklager kan oplyse baggrunden for den ændrede sigtelse.

Men anklager Anette Korsgaard fra Fyns Politi oplyser, at manden både er sigtet efter §239, der omhandler medlidenhedsdrab og for manddrab.

Retten valgte dog at varetægtsfængsle ham efter §239, der omhandler medlidenhedsdrab. Han blev varetægtsfænglset i tre uger.

Den 74-årige mand nægter sig fortsat skyldig, men kærede ikke afgørelsen om varetægtsfængsling frem til 4. juli. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af varetægtsfængslingen.

Manden blev anholdt i Fakse tirsdag eftermiddag. Fyns Politi vil ikke fortælle, hvordan de fik forbundet den 74-årige mand med fundet af den 33-årige kvindes lig i et nedlagt savværk i Tommerup. Den døde kvinde blev fundet af en gruppe legende drenge på 10-12 år mandag klokken 18.

Strafferammen for medlidenhedsdrab er tre års fængsel, mens strafferammen for drab er 12 år eller livstid.

Oversigt

    Oversigt