8000 underskrifter i kampen om akutbil: Her er svaret fra den ansvarlige

Region Syddanmark kigger på problemet. Den ansvarlige politiker vil hverken love eller udelukke, at Faaborg får sin akutbil igen.

I 2016 besluttede Region Syddanmark at nedlægge akutbilen i Faaborg, og beboere i byen har indsamlet 8000 underskrifter, der er blevet sendt af sted til regionen.

Borgerne kræver deres akutbil tilbage til området, efter en ældre kvinde døde af hjertestop. En af de ansvarlige politikere, formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), vil ikke love, at Faaborg får sin akutbil tilbage.

- Det gør indtryk. Jeg kan da godt se, at der er en utryghed i Faaborg, men jeg har også allerede tilkendegivet, at vi agter at se på problematikken. Vi kan også godt se, at vi har en udfordring i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger Thyge Nielsen. 

Responstiden er steget

Responstiden i Faaborg er ifølge Region Syddanmark steget fra 9,4 minutter til 10,1 minutter, siden akutbilen blev fjernet. Målet er en responstid på 7,9 minutter.

- Det er ikke godt nok, erkender Thyge Nielsen.

- Det havde vi ikke regnet med, at den skulle, og derfor vil vi også aktivt kigge på det igen, forklarer han.

Løsningsforslag på vej

Han vil derfor kigge på forskellige løsningsmodeller. Det er muligt, at man kan finde noget endnu bedre end en akutbil.

- Jeg vil gerne have lov til at kigge på, om der ikke er andre modeller, man kan bruge. Det er ikke sikkert, at det er en akutbil. Det kan være, vi kan finde noget, der er endnu bedre, siger Thyge Nielsen.

- Det kan også sagtens være, det er en akutbil, men lad os nu se på det.

Underskriftsindsamler: Fatal beslutning at sløjfe akutbilen

Han vil dog ikke pege på konkrete løsningsforslag, der kan være "endnu bedre" end en akutbil.

Det er Andreas Møller fra Faaborg, der har samlet protestunderskrifterne ind. Han er konservativt medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn.

- Det er et fantastisk resultat. Og med folkemarchen (den 8. januar red.), der skabte et ekko landet rundt, har vi gjort regionspolitikerne opmærksomme på deres fatale beslutning om at sløjfe akutbilen, siger Andreas Møller.

 

Oversigt

    Oversigt