87-årig hylder fyret hjemmehjælper: Det fortjener hun ikke

Tidligere kolleger, politikere og borgere, som den tidligere hjemmehjælper Mary Madsen har passet, undres over, at hun skulle fyres lige før pensionen.

I hjemmet i Odense mindes 87-årige Else Larsen de mange stunder, hun nåede at have med hjemmehjælperen Mary Madsen. I skødet ligger et postkort, hun modtog fra Mary Madsen.

"I skal lige have en lille julehilsen her fra varmen. I må have en god jul samt et godt nytår. Jeg håber, vi ses i det nye år, der kommer. Kærlig hilsen Mary."

- Jeg havde ikke troet, hun havde fået tid til det, men det gjorde hun, fortæller Else Larsen.

I to år kom hjemmehjælperen Mary Madsen i hjemmet hos 87-årige Else Larsen. Nu er Mary Madsen fyret.

Mary Madsen blev fyret lige inden, hun skulle pensioneres, og tidligere kolleger, politikere og flere borgere, hjemmehjælperen kom hos, forstår ikke, at kommunens Ældre- og Handicapforvaltning ikke lader Mary Madsen selv træffe beslutningen om at sige farvel til faget, hun har elsket og arbejdet i mere end fire årtier. 

Uanstændigt

Else Larsen har svært ved at forstå, hvorfor hendes hjemmehjælper efter 41 års tro tjeneste skal slutte sit arbejdsliv med en fyring.

- Det er fuldstændig forkert. Det fortjener hun ikke. Hun skulle hellere have haft en eller anden erindring derinde fra i stedet for. Det synes jeg ikke, vi kan være bekendt, siger Else Larsen.

Mary Madsen hjælper ikke længere i hjemmet i Odense, men måske venter der endnu flere postkort til Else Larsen i fremtiden.

Postbuddet spæner ofte også den anden vej og afleverer jævnligt breve i Mary Madsens postkasse fra pårørende til de borgere, hun har passet. Flere mener, at fyringen af Mary Madsen er et stort tab.

Mary Madsen læser op af et brev, hun har modtaget fra pårørende til en borger, hun har passet.

Ældre- og handicaprådmand, Brian Skov Nielsen (EL), vil ikke kommentere sagen. Det vil til gengæld Konservatives spidskandidat, Søren Windell.

- Jeg synes ikke, det er sådan, man skal forlade arbejdslivet. Hun har været en loyal medarbejder i Odense Kommune igennem så mange år. Det, hun husker nu, og det, hun går ud af kommunen med, er, at hun er blevet fyret. Sådan skal vi ikke behandle vores ansatte, siger han. 

 

Oversigt

    Oversigt