Årets heltinde er fra Fyn

En psykolog fra et netværk for selvmordsramte i Odense er kåret som årets heltinde.

73-årige Elene Fleischer fra Odense har vundet ugebladet Søndags heltindepris. Prisen gives til en person, der frivilligt har ydet en ekstraordinær indsats inden for det humanitære og sociale område. Med prisen følger også 25.000 kroner.

Elene Fleischer er psykolog og stifter af Nefos, der er et netværk for selvmordsramte. Nefos har hjulpet flere end 1.500 påførende med rådgivning og bearbejdning af sorgen siden 2005. 

En af de pårørende var med til at indstille Elene Fleischer til prisen som årets heltinde.

- Elene kom om lørdagen, to dage efter vores søns selvmord. Hun var utrolig varm og favnede os alle. Elene er en helt utrolig ildsjæl. Vi ved ikke, hvordan vi skulle være kommet hertil uden hende, lød det i indstillingen.

- Hun har lært os, hvordan vi skal håndtere vores dybe sorg. Vi kommer aldrig over vores sorg, men Elene har været en kæmpe hjælp.

Det er tredje år i træk, at Søndag uddeler heltindeprisen, der hylder kvinder, som yder en frivillig, ulønnet indsats i samfundet. 

Elene Fleischer har tidligere fortalt TV 2/FYN, hvor vigtigt det er at tage sig af de pårørende i forbindelse med selvmord.

- Mange ældre bærer deres sorg og smerte uden at klynke og uden at bede om hjælp, og så de bliver glemt, sagde Elene Fleischer, der også forklarede, at der også er mange ældre, der ikke ved, at der overhovedet er muligheder for at få hjælp.

- Vi ved fra yngre mennesker, der oplever selvmord, at hvis ikke man får hjælp inden for et halvt år, opstår der mistrivselsproblemer, hvor man får lettere ved at udvikle depression og andre former for belastninger, fortalte Elene Fleischer. 

I 2015 medvirkede Elene Fleischer desuden i programserien De tabte ældre på TV 2/FYN. 

Oversigt

    Oversigt