Ægte klovne siger nej til terror

Klovnemiljøet er træt af trenden med skræmmeklovne, der dukker op på uventede steder og terroriserer tilfældige forbipasserende.

De berygtede skræmmeklovne har også indtaget Fyn. Mandag aften blev en tiårig dreng forskrækket på Langesøstien i Paarup i Odense af en mand, der sprang ud fra bag et træ, forklædt som klovn. På Ryslinge Højskole har de haft klovnerier på skemaet i årevis. Og her ærgrer man sig over, at klovne nu bliver forbundet med noget uhyggeligt.

- Det er helt vildt irriterende. At nogle tåber ødelægger den gode fortælling om klovne. Vi har nu igennem alle årene haft stage clowns på programmet, fordi de kan noget magisk, siger højskolens forstander Jeppe Sand.

Han mener, at klovne for eksempel på hospitaler er vigtige for samfundet:

- Så vi er selvfølgelig trætte af, at der er nogen, der ødelægger det på den måde.

De uhyggelige klovne har også skabt overvejelser om, hvorvidt højskolen kunne gøre noget for at give klovnen dens gode image tilbage.

- Det var nogle af eleverne, der ønskede at gå ud og vise, at klovne også kan være gode, men lige nu er det simpelthen for heftigt at gå ud med klovnenæse på. Det fraråder vi, at man gør, fortæller forstanderen.

For Malene Krüger Severinsen, der er elev på skolen, er det vigtigt, at klovnen ikke bliver en skræmmende figur.  

- Det er ligesom, at klovne er blevet gjort til noget uhyggeligt i stedet for noget rart og sjovt. Noget familievenligt i et cirkus eller hospitalsklovne. Og det er rigtig irriterende, siger hun.

Oversigt

    Oversigt