Ældre i Svendborg vil bygge verdens største pendul

En gruppe ældre svendborgensere vil opføre et 67 meter højt pendul lige i hjertet af Svendborg.

Foreningen bag projektet hedder 'Det svinger i Svendborg". Og det tager initaitivgruppen bag pendulet meget bogstaveligt. De vil nemlig bygge et nyt pendul, der kan stå i centrum af Svendborg og svinge frem og tilbage. Nærmere bestemt på Centrumpladsen.

Selv skriver gruppen lidt kækt på deres hjemmeside, hvorfor de vil have rejst verdens største udendørs pendul i Svendborg:

- Vi ved, at Svendborg er verdens centrum. Det er jo her, vi bor. Alligevel lever mange mennesker i den vildfarelse, at Svendborg er et udkantområde. Nu gør vi noget ved det! 

Det er meningen at kuglen, der hænger fra pendulet, skal illustrere jordens rotation, da det netop er den rotation, som sætter pendulet i svingninger. 

Skulle testes tirsdag 

Inden gruppen bag 'Det svinger i Svendborg' kan få opfyldt deres høje drømme, skal pendulet testes. Man vil nemlig være sikker på, at vind ikke får pendulet ud af kurs.

Men netop vind har nu udsat den test, som skulle have fundet sted onsdag 28. september i Lindø Industripark i fuld skala. En 1,4 ton kugle skulle nemlig hænge ned fra en kran i en ekstra tynd wire for at undersøge, om det kan eliminere vindforholdene. 

Du kan læse meget mere om projektet her

Sådan ser planerne for pendulet ud. 

 

Oversigt

    Oversigt