Ældre kvinde stoppede tricktyve

Tyve forsøgte at bytte halskæde ud på tilfældigt forbipasserende kvinde ved ishus

En ældre kvinde blev ved 10-tiden onsdag formiddag passet op af tre personer i en bil ved ishuset på Læsøgade i Odense. Kvinden kom gående, da de tre mænd spurgte om vej til hospitalet, og kort efter forsøgte de at bytte hendes halskæde ud med en anden.

- Kvinden opdager, hvad de har gang i og holder fast i kæden. Hun råber op, og da der samtidig kommer flere biler til stedet, får det de tre mænd til at trække følehornene til sig, fortæller vagtchef ved Fyens Politi Hans Frederiksen.

Vagtchefen advarer mod tricktyvene.

- Man skal holde dem på afstand. De er hammergode til det. De er så behændige, at de ofte kan få byttet kæderne ud, uden folk opdager det, siger Hans Frederiksen.

Mændene beskrives som romaer, og deres bil var muligvis bordeaux. Hans Frederiksen siger, at sagen muligvis har forbindelse til en lignende sag fra Nyborg, hvor nogle tilsvarende personer, men i en – muligvis – sølvgrå tysk indregistreret Mercedes forsøgte at lave et tilsvarende nummer.

- De gør det, at de viser kæden frem og forsøger at lægge den om halsen på forurettede. Dernæst vil de bytte kæderne ud, så forurettede står tilbage med noget, der intet er værd, fortæller Hans Frederiksen. 

Oversigt

    Oversigt