Afgangsprøven i Dansk skal fornyes

De skriftlige eksaminer for folkeskolens afgangsklasser begynder mandag. En lille gruppe unge skal som de første op i skriftlig dansk på elektronisk facon med computer og internet.

En opgavekommission i Undervisningsministeriet ser lige nu på, hvordan man kan modernisere folkeskolens afgangsprøver.

Hunderupskolen i Odense er med i et forsøg, hvor elever på 9. klassetrin arbejder hen i mod en elektronisk prøve, der inddrager computer og internet. Det skriver DR Fyn.

286 elever på skoler flere steder i landet er med i forsøget. Eleverne har selv kunnet vælge, om de vil op i den nye prøve, eller den gamle.

Lukas Krogh fra 9. C har valgt den nye I-prøve.

- Jeg siger ja tak til prøven, da jeg mener, at skolen ikke skal uddanne folk til at stave helt perfekt, men skal uddanne folk til at være et menneske, som kan færdes ordentligt. Og det er også det skolen gør, og det gør den nye prøve også, siger Lukas Krogh til DR Fyn.

Til gengæld er Freja Havkrogh mere skeptisk. Hun har valgt den gamle prøve, vel vidende at internettet og den digitale virkelighed fylder mere og mere.

- Jeg tror virkelig, at det er vejen frem. Hvis vi havde haft mere tid til at forberede os, og der måske ikke havde være lockout, og vi måske havde nået en prøve mere, så tror jeg måske også mit valg havde været anderledes, siger Freja Havkrogh.

Forsøget skal munde ud i en ny afgangsprøve i skriftlig dansk, der svarer til virkeligheden med computere, smartsphones og internet.

Udover Hunderupskolen i Odense deltager på Fyn efterskolerne i Oure, Overlund Skole i Viborg, Favrdal-Fjelstrup Skole i Haderslev, Skovbakkeskolen i Odder, Hornslet Skole i Syddjurs Kommune, Ny Holte Skole i Holte, Trørødskole i Vedbæk og Vangeboskolen i Holte.

Oversigt

    Oversigt