I det fynske folks tjeneste

Afpresning: Politiet vil ikke afsløre detaljer

Flere butikker, caféer og diskoteker i Odense er blevet truet til at betale beskyttelsespenge til kriminelle bander. Men Fyns Politi vil ikke afsløre, hvor mange henvendelser de har fået eller hvilke områder i byen, der har været udsat for trusler.

02:03

1 af 2

I følge Fyens Stiftstidende bliver helt almindelige erhvervsdrivende i Odense opsøgt af flere kriminelle bander og truet til at betale store kontante summer i beskyttelsespenge for at undgå repressalier som vold eller hærværk.

TV 2/FYN har talt med både Benny Linde Larsen, der er chef for efterforskningen i Fyns Politi og Thomas Anderskov, der er leder af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet, og alle detaljer i disse sager holder de tæt ind til kroppen. Det sker for at sikre, at de mennesker, der har henvendt sig til politiet ikke skal kunne genkendes. De skal sikres 100 procent anonymitet.

Politiet vil derfor ikke fortælle, hvor mange henvendelser de har fået, eller hvilke virksomheder, det drejer sig om eller hvilke områder i Odense, der er blevet opsøgt af bander som især Black Army, der er en støttegruppe til AK 81.

Peter Bøgholm, der er citydirektør i Odense er forundret over udviklingen, men han siger til TV 2/FYN, at han aldrig har hørt om det fra sine medlemmer.

- Men det er da en bekymrende tendens, lyder det fra Peter Bøgholm, der opfordrer alle til at henvende sig til politiet, hvis de bliver truet.