I det fynske folks tjeneste

Ahrendtsen: Robotstøvsugere ud af de gamles hjem

Odense Kommune er i gang med at investere godt 11 millioner kroner i robotstøvsugere til rengøring hos nogle af kommunens ældre for på sigt at spare på manuel støvsugning, men nu siger Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen fra, han vil ikke have robotstøvsugere i de ældres hjem.

10:13

Ahrendtsen vil af med robotstøvsugere, se meningsudvekslingen fra cirka 2 minutter inde i indslaget.

1 af 2

Investeringerne er ellers i gang, og kommunen forventer at spare omkring 7 millioner årligt fra 2015 og fremad. Investeringerne sker, fordi det har vist sig, at Odense Kommune ikke må tvinge de ældre til selv at investere i robotstøvsugerne.

Venstres Ældre- handicaprådmand Jane Jegind har stået i spidsen for den investering, men trods et borgerligt sammenhold om at vælte borgmester Anker Boye, så valgte Alex Ahrendtsen altså i torsdagens udgave af debatprogrammet Buch og Bendix at gå til angreb på rådmanden og kræve strategien for robotstøvsugere ændret.

-Det er meget simpelt, Danske Folkeparti vil have de her selvkørende støvsugere ud af de private hjem. De duer kun på rådhuset og plejehjemmet, hvor der er store flader. De skal ud af de private hjem, og det håber jeg, at alle vil være med til, sagde Alex Ahrendtsen.

Men Ahrendtsens forslag mødte ikke umiddelbart opbakning hos rådmanden.

- Det her har den samlede forligspartikreds stemt for - også Alex Ahrendtsen. Ældreområdet er også ramt af besparelser, og alternativet var at kigge på, at man kun fik gjort rent hver tredje uge, og det synes jeg ærligt talt ville være ulækkert, sagde Jane Jegind.

Se meningsudvekslingen fra cirka 2 minutter inde i Buch og Bendix.

Hele debatten - Hele debatten kan du se her.