Akvarie-byggeri er gået i fisk

Fjord&Bælt i Kerteminde åbner ombygning en måned senere end planlagt.

En flere millioner kroner dyr ombygning af Fjord&Bælt i Kerteminde bliver ikke færdig til tiden. Oprindeligt skulle en ny afdeling med nye og meget større akvarier have stået færdig med udgangen af maj. Men sådan kommer det ikke til at gå.

- Det bliver rigtig godt, men det bliver ikke til den dato, vi først havde meldt ud. VI vil ikke haste noget igennem, men gøre det ordentligt, siger direktør Mette Thybo fra Fjord&Bælt.

Når ombygningen, der for alvor tog fart i januar i år, ikke er færdig endnu, så skyldes det blandt andet afstanden til Japan. Her er de to seks centimeter tykke akvarieglas, der hver måler godt tre meter i længden og knap to meter i højden, produceret.

- Turen hertil har varet længe. Godt fire måneder. Vi har tålmodigt kunne følge deres vej hertil ombord på et skib på computeren. Nu er de kommet og skal sættes på plads på fredag, røber Mette Thybo.

Men det kan ikke forklare forsinkelsen alene. Med til den senere indvielse hører også, at en akvarie-designer, der over et par uger skal bygge det indre af de nye akvarier op, fortsat går rundt i Sverige.

- Han er ved at gøre en udstilling, der skal åbnes af den svenske konge, færdig. Når han kommer begynder det at gå stærkt, siger og håber Mette Thybo.

Og med tiltro til, at tidsplanen holder, tør hun godt afsløre datoen for indvielsen af de nye akvarier.

- Det bliver den 25. juni. Lige når skolernes sommerferie starter. Så er vi på plads, lover altså direktør for Fjord&Bælt, Mette Thybo.

Oversigt

    Oversigt