I det fynske folks tjeneste

Alex Ahrendtsen: Alt er i spil

Dansk Folkeparti vil ikke nøjes med at snakke om skolebesparelser, hvis forligspartierne bliver enige om at genåbne budgettet.

00:38

1 af 2

Når parterne bag budgetforliget i Odense mødes på mandag for at diskutere om forliget skal genåbnes - vil Dansk Folkeparti kæmpe for en af sine mærkesager.

Hvis budgetforliget genåbnes vil Dansk Folkepartis førstemand i Odense, Alex Ahrendtsen, insistere på, at der også skal ske ændringer på ældre-området.

- Vi ønsker simpelthen, at der skal være et køkken ude på plejecentrene, så vore ældre også kan få hjemmelavet mad, ligesom man kan få i borgmesterforvaltningens kantiner. Og så skal det være til samme pris, siger han til TV 2/FYN.

DF stiller krav

Man må tage det sure med det søde, hvis man vælger at genåbne budgettet, mener Alex Ahrendtsen.

- Alt er i spil. Borgmesteren, han har valgt at genåbne forliget, så er det ikke kun skolerne, vi skal kigge på, det er også ældreområdet. Og det bliver et krav, hvis vi skal kigge på det her, siger Alex Ahrendtsen.

Jeg har aldrig set noget lignende

Men forslaget om overhovedet at ændre på det forlig, der er vedtaget, får ikke store roser med på vejen fra Dansk Folkeparti.

- Det er ekstrem dårligt lederskab fra både borgmester Anker Boye (S) og Brian Dybro (SF). Man kan faktisk kalde det en tredobbelt saltomortale overfor medarbejderne, vælgerne og byrådskollegerne, og jeg har aldrig i mit liv oplevet noget lignende i de otte år jeg har siddet i byrådet..

For Brian Dybros vedkommende er denne manøvre et udtryk for manglende politisk erfaring, mener Ahrendtsen, og med hensyn til Anker Boye kalder Ahrendtsen det for en leflen for vælgerne, der er helt uden sidestykke.