Amandas far er død

En af Fyns mest berømte billedhuggere, Robert Lund-Jensen, er død 88 år gammel. Robert Lund-Jensen var mest kendt for statuen \"Amanda\" i Kerteminde, men han var også kunsteren bag \"statsminister Erik Eriksen\" på Ringe Torv, og Monumentet for besættelsestidens ofre\" i Ansgar Anlæg i Odense.

-

En af Fyns mest berømte billedhuggere, Robert Lund-Jensen, er død 88 år gammel. Robert Lund-Jensen var mest berømt for statuen \"Amanda\" i Kerteminde, men han var også kunsteren bag \"statsminister Erik Eriksen\" på Ringe Torv, og \"Monumentet for besættelsestidens ofre\" i Ansgar Anlæg i Odense.

Robert Lund-Jensen er kendt for sine frodige og livskraftige skulpturer.

Han blev født i Odense i 1915. Han blev oprindelig udlært som maler, men kort efter sin uddannelse valgte han at blive elev hos billedehuggeren Erik Cohrt i Odense.

I 1947 blev han præmieret for \"Monumentet for besættelsestidens ofre\", der tre år senere blev opstillet i Ansgar Anlæg i Odense. Hans mest berømte værk er nok statuen \"Amanda\", der blev udvalgt blandt 41 værker og opstillet i Kerteminde i 1954.

Derudover har Robert Lund-Jensen blandt andet skabt statuen \"statsminister Erik Eriksen\", der opstillet på Ringe Torv og \"Svalerne\" foran Odense Universitetshospital. Men også mange andre steder i landet står Robert Lund-Jensens skulpturer.

Sidste år arrrangerede Fyns Kunstmuseum en seperatudstilling med Robert Lund-Jensens værker.

Robert Lund-Jensen døde natten til fredag efter kort tids sygdom.

Oversigt

    Oversigt