Amir fik sine sønner omskåret: Det må aldrig handle om kroner og ører

Amir Hussain fra Odense har valgt at få sine sønner omskåret - men ikke hos den læge, der nu kritiseres for at foretage indgreb på køkkenbordet. Amir Hussain mener, at nogle forældre tænker med pengepungen.

Aanas og Asmir er begge omskåret. Det er faren også - Amir Hussain. Men ingen af dem har været under kniven hos den læge, som TV 2/FYN har fortalt om tirsdag. 

Den fynske læge risikerer nemlig at miste retten til at foretage retten til omskære drenge. Han kritiseres for at operere patienter på et køkkenbord, for at have beskidt operationsudstyr og bruge lægemidler, der havde overskredet udløbsdatoen. 

Og det ryster Amir Hussain. 

- Ud fra det jeg har hørt, så er det stærkt bekymrende. Især i forhold til de forældre og børn, der har haft problemer med det og de komplikationer, der har været. Så det er stærkt forkasteligt, siger Amir Hussain til TV 2/FYN. 

Han blev selv omskåret på OUH, da det stadig blev tilbudt i den offentlige sektor.

Tænker på kroner og ører
Rituel drengeomskæring på OUH ophørte dog i 1990'erne, da der ikke var tale om sygdomsbehandling. Og Amir Hussain mener, at det kunne afhjælpe problemet, hvis det offentlige tog over igen. 

- Det er nok der, at problemet ligger. At det har med kroner og ører at gøre. At visse folk måske ikke tænker sig om og måske ikke rigtig tænker over, hvilke problemer og konsekvenser det efterfølgende kan få for deres børn. 

Den pågældende læge står til en virksomhedsindskænkning. Det er ikke noget de gør hver dag hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Men trods en indskrænkning kan han stadig fortsætte med at være læge. 

Fakta om omskæring

Sagen om den fynske læge er i høring til og med i dag - og derfor bliver det først afgjort onsdag om lægen mister retten til at foretage omskæringer. 

 

 

Oversigt

    Oversigt