Amtsborgmester: Fint at antallet af ansatte slår rekord

Politikerne i Fyns Amt har en Danmarksrekord. Siden 1999 har amtet ansat flere nye medarbejdere end nogle af de andre danske amter. De sidste fem år er 1500 nye medarbejdere ansat. Det er en stigning på 10 procent og amtet har i dag over 16.000 mennesker på lønningslisten.

-

Politikerne i Fyns Amt har en Danmarksrekord. Siden 1999 har amtet ansat flere nye medarbejdere end nogle af de andre danske amter. De sidste fem år er 1500 nye medarbejdere ansat. Det er en stigning på 10 procent og amtet har i dag over 16.000 mennesker på lønningslisten.

- Jeg har det fint med, at vi har Danmarksrekord i antal af nye medarbejdere. Det betyder, at vi har levet op til de aftaler som vi har lavet med regeringen om at udbygge sygehuse og socialområdet, siger amtsborgmester Jan Boye (K).

Når politikerne skal forklare, hvorfor der er brug for så mange nye offentlig ansatte på Fyn, så peger de først og fremmest på hospitalsvæsenet.

- Vi behandler flere og flere patienter fra andre amter, siger Dorte Hjertstedt (S), næstformand i amtet økonomiudvalg.

Indtægter
Hun peger på, at Fyn sidste år fik 600 millioner kroner i indtægt på patienter fra andre amter. For fem år siden var det beløb kun det halve.

- Og det betyder også, at vi er nødt til at have nogle flere ansatte på hospitalerne, pointerer Dorte Hjertstedt.

Samlet set er det faggrupper som sygeplejersker, overlæger og sundhedspersoneale, hvor der er blevet ansat mange ekstra medarbejdere, viser en analyse som TV2/Fyn har gennemført på baggrund af amternes indberetninger til Det Fælleskommunale Løndatakontor.

Men der er også ansat mange pædagoger og medhjælpere i løbet af de sidste fem år. Antallet af akademikere er ligeledes vokset.

Ikke for mange
- Man skal huske på, at væksten i Fyns Amt er sket ude på institutionerne. På amtsgården har vi faktisk reduceret i personalet de sidste to år, siger amtsborgmester Jan Boye.

Socialdemokratiets næstformand i økonomiudvalget mener heller ikke, at der er for mange administrative medarbejdere.

- Det er jo ikke fordi vi på Fyn har ligget på den lade side og bare ladet budgetterne vokse. I løbet af de sidste fem år, har vi lavet besparelser og effektiviseringer for en halv milliard, og det i en periode, hvor vi har ladet antallet af medarbejdere stige. Det synes jeg viser, at vi er i stand til at løfte opgaven, siger Dorte Hjertstedt.

Venstre: Helt ok
Heller ikke Venstre, der gik til valg på lavere skat i Fyns Amt, har problemer med udviklingen.

- Der er jo tale om, at det er nogle medarbejdere vi har ansat, fordi vi sælger nogle flere varer til andre amter, siger partiets medlem af økonomiudvalget Bo Libergren.

Amtsborgmesteren forventer ikke, at det er slut med at udvide medarbejderstaben.

- Vi er på vej til at skulle ansætte endnu flere gymnasielærere, fordi antallet af unge er stigende på Fyn. I den offentlige sektor ansættes der alt afhængig af arbejdsopgaverne, slutter han.

Oversigt

    Oversigt