Anke på vej? - Han kan få rabat, hvis vi får antallet af brande ned

Den 41-årige Johnny Christopher Butler fik fem års fængsel for 11 påsatte brande. Nu overvejer han sammen med sin forsvarer at anke dommen.

Fredag formiddag faldt dommen i Retten i Odense. Her blev den 41-årige Johnny Christopher Butler idømt fem års fængsel for 11 påsatte brande rundt om i Odense. 

- Vi er ikke helt tilfredse med, at det blev 11 forhold, han bliver dømt for. Vi overvejer nok en bevisanke, for hvis vi kan få antallet ned, så vil det formentlig også give noget rabat i forhold til det antal år, min klient skal i fængsel, fortæller forsvarer, Sten Møller til TV 2/FYN umiddelbart efter domsafsigelsen fredag. 

quote Hvis vi kan få antallet ned, så vil det formentlig også give noget rabat i forhold til det antal år, min klient skal i fængsel

Forsvarer Sten Møller

Den 41-årige var tiltalt for 14 brande og et tilfælde af blufærdighedskrænkelse, men han blev altså kun dømt for de 11 brande. Herunder brandene i Odense Roklub, Spejderhytten i Fruens Bøge, Bondestuen, DHG's klubhus og dyreklinikken i Dalum. 

Se hele interviewet med forsvarer, Sten Møller

Forsvareren mente, at sagen byggede på mange indicier. 

- I nogle af forholdene har anklagemyndigheden stået meget stærkt. Der har været overvågning, der har været en tilståelse over for politiet, som min klient dog senere trak tilbage, der har været DNA-spor. 

- Men der har været en diskussion omkring geografien og modus - altså måden brandene er blevet påsat på. I nogle tilfælde er der blevet brugt papir og i andre tilfælde benzin, derfor mener jeg, at der er en rimelig tvivl omkring forholdene. 

Der er særligt et argument, som Sten Møller ikke bifalder. 

- Da min klient blev varetægtsfængslet, jamen så stoppede brandene. Og det har man ligesom brugt som argument, så må det nok være min klient. Det argument bærer altså ikke særlig langt. 

Forsvareren har udbedt sig betænkningstid. 

- Nu skal jeg ned og besøge Johnny, min klient, nede i arresten og der gennemgår vi så dommen. Og så overvejer vi for og imod. Og så tager vi så spørgsmålet om dommen skal ankes. Vi ved det ikke endnu. 

 

Oversigt

    Oversigt