Anker Boye: Letbaneinvestering er historisk

Odenses borgmester Anker Boye er sent tirsdag aften glad og lettet efter, at lang tids forsøg på at påvirke Christiansborg nu resulterer i 1.1 milliard kroner til etablering af letbanen i Odense.

- Jeg er en meget glad mand. Det er en historisk dag for Odense! Investeringen i Odense Letbane er den største statslige infrastrukturinvestering i Odense siden staten etablerede motorvejen i 80'erne. Det bliver ikke meget større, siger borgmester Anker Boye..

Aftenens aftale betyder, at staten vil finansiere 47% af letbanen, ligesom man har gjort i Aarhus. 443 millioner kroner er sat af i årene 2014 -2017, og et lignende beløb vil så blive sat af i årene 2018 -2020.

- Det er to års hårdt slid, hvor jeg har slidt mine såler op på Christiansborg, der nu bærer frugt, siger Anker Boye, der glæder sig over, at alle fynske borgmestre og folketingsmedlemmer også har bakket projektet op.

- Det har været en stor fordel at kunne tale for hele Fyn, det her er en stor sejr for det sammenhold, siger Anker Boye.

Oversigt

    Oversigt