Ankers nye plan: Kloge hoveder skal knække ledigheden

Ledigheden skal ned i Odense. Derfor vil borgmester Anker Boye (S) samle nogle af landets dygtigste folk på beskæftigelsesområdet.

Odense Kommune har en af landets højeste ledighedsprocenter på 6 procent. Det er 1,8 procent mere end landsgennemsnittet. Det bekymrer Odenses borgmester Anker Boye, og derfor vil han samle nogle af landets dygtigste folk på beskæftigelsesområdet. 

Gruppen skal komme med tre til fem anbefalinger, som kan hjælpe på byens beskæftigelsesindsats. Det eneste mål er at nedbringe byens ledighed. 

- Det er et hårdt pres for alle vores familier, der er ramt af arbejdsløshed. Samtidig forhindrer høj ledighed os i at prioritere børn, unge og ældre i det omfang, vi ønsker det. Derfor vil jeg nu invitere en gruppe af landets mest erfarne og vidende beskæftigelsesfolk til at deltage i en Task Force. Med deres anbefalinger i hånden er det målet at få ledigheden ned, så det kan aflæses i statistikken og ses i vores budget, siger Anker Boye. 

Triste tal

Kommunen bruger årligt 3,3 milliarder kroner  på ydelser til beskæftigelsesområdet, men det har alligevel været nødvendigt at tilføre yderligere 225 millioner kroner for perioden 2015-2017 til netop det område. 

- Vi har brug for at se handlinger, der virker. For det er alvor det her. Vi er i fuld gang med at skabe job og transformere Odense til en storby. Her skal vi have mere kernevelfærd og mindre ledighed. Derfor skal vi bruge jobskabelsen til at få vores ledige i arbejde, fortæller Anker Boye.

Knap 5.500 odenseanere, der er parate til at arbejde, står i dag uden job. 

Oversigt

    Oversigt