Anlægsgartner desperat efter arbejdskraft: Vi må sige nej til opgaver

Anlægsgartner ved Faaborg kan ikke skaffe arbejdskraft, selvom der er ti arbejdsløse per ledige stilling på Fyn.

Mandag kunne TV 2/Fyn fortælle, at der er ti arbejdsløse per ledige stilling på Fyn.

Da artiklen ramte Facebook, fik det en uforstående anlægsgartner til tasterne.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Ole Folmer forstår ikke, at det er så svært at finde ansatte til sin virksomhed.

- Det er et godt spørgsmål, hvorfor vi ikke kan få folk. Vi har søgt igennem længere tid, og vi synes selv, at vi har interessante opgaver. Vi har overenskomster, og vi sørger for at holde sociale og faglige arrangementer, så vi kan gøre noget for vores ansatte. Men jeg tør næsten ikke sige, om det er fordi vi ligger for langt fra de lidt større byer på Fyn. Man kunne tænke tanken, at arbejdskraften ikke er så mobil, som vi kunne ønske os, fortæller han.

I øjeblikket søger han to uddannede anlægsgartnere og en lærling på en lang aftale. Men gartnere hænger åbenbart ikke på træerne, og det har konsekvenser for virksomheden.

- Konsekvensen er, at vi skal sige nej til arbejde, og det påvirker firmaets indtjening. Konsekvensen er også, at de opgaver vi har, de stiller sig i kø. Det giver ventetid på op til to måneder fra ordren er indgået til den er udført. Det er for lang tid, synes vi selv, fortæller Ole Folmer.

Job på Facebook

Det er ikke tilfældigt, at Ole Folmer har skrevet på TV 2/Fyns Facebookside. De sociale medier er et vigtigt redskab for anlægsgartnerfirmaet.

- Vi bruger sociale medier, når vi søger ansatte. For år tilbage brugte vi jobcenteret, men det havde vi ikke den store succes med. Når vi spørger, hvor folk søger job, så fortæller folk, at det er sociale medier og deres netværk den vej igennem, de bruger, fortæller han.

Efter jobopslaget på Facebook er der for gartnerfirmaet ikke kommet den store reaktion.

- Jeg er blevet kontaktet af to ufaglært. Den ene helt grøn, hvor den anden havde lidt erfaring. Så ikke helt det vi præcis søgte, fortæller Ole Folmer.

Oversigt

    Oversigt