I det fynske folks tjeneste

Anne Baastrup på orlov med stress

Den fynskvalgte SF?er Anne Baastrup er ramt af stress og tager nu orlov fra Folketinget. Karsten Hønge afløser hende i Folketinget.

Allerede i foråret var Anne Baastrup sygemeldt med stress, men nu vælger hun at trække sig i en længere periode. Sygemeldingen kommer efter, at Anne Baastrup har været kritiseret for sin rolle i sagen om retsudvalgets besøg på Christiania.

Sagen fik justitsminister Morten Bødskov(S) til at trække sig, fordi han havde løjet over for Folketingets Retsudvalg. Som formand for Retsudvalget i foråret 2012 var Baastrup orienteret om den løgn, som Bødskov viderebragte.

Baastrup er desuden formand for Socialudvalget i Folketinget og gruppeformand for SF. Retsordfører Karina Lorentzen bliver ny gruppeformand for SF. Som folketingsmedlem bliver Anne Baastrup afløst af Karsten Hønge, der er 1. suppleant i Fyns valgkreds.

Han var fra 2007 til 2011 valgt til Folketinget, men blev ved valget i 2011 slået af Anne Baastrup og Annette Vilhelmsen.

- Det er trist, at Anne Baastrup har brug for sygeorlov. Men jeg er klar til at afløse hende, siger Karsten Hønge.

Han har i længere tid været kritisk over for flere dele af regeringens politik.

- Jeg vil naturligvis være et loyalt medlem af SFs gruppe, men jeg tror også at vælgerne længes efter politikere, der står ved, hvad de mener, siger Karsten Hønge.

Senest har han markeret sig som arg modstander af et salg af det statslige energiselskab DONG. Et salg som SF støtter.

- Jeg vil forsøge at overbevise mine kolleger på Christianborg om at det er en rigtig dårlig ide at sælge DONG, siger Karsten Hønge.

Karsten Hønge er desuden valgt til Regionsrådet i Region Syddanmark og indtil videre beholder han sin plads i Regionsrådet.