Apps hjælper handicappede

Det vrimler med tekniske hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere for mange handicappede. Tirsdag startede en stor messe i Nyborg, hvor især apps til mobilenheder giver nye muligheder.

- Jeg er kommet for at tjekke om der nye apps til iphone og mobiltelefoner, der kan gøre hverdagen lettere for de børn jeg arbejder med til daglig og skabe mere ligeværdighed, siger Nigel Thomas, der er lærer og it-vejleder på Byhaveskolen i Svendborg.

Hotel Nyborg Strand danner rammerne om messen, hvor alt fra apps til ordblinde til hjælpemidler for blinde er udstillet. Teknologier som alle kan gøre dagligdagen nemmere for fynboer med alt fra svære handicaps til læsevanskeligheder.

- Producenter og brugere kan mødes for at udveksle ideer og erfaringer. Vi vil gerne vise hvad velfærdsteknologien kan i dag, og høre hvad har brugerne behov for, siger Klaus Høm, der er institutleder for instituttet for Blinde og Svagtseende.

Et af de helt store udviklingsområder inden for velfærdsteknologi til handicappede lige nu er et væld af forskellige apps, som brugerne kan installere på deres mobiltelefoner, tablets eller computer.

- Lige nu kigger jeg på en skærm, hvor jeg kan skrive med øjenene, og det vil være en stor hjælp, hvis ikke fingrene fungerer som man vil, siger Nigel Thomas.

Oversigt

    Oversigt