Årets første weekend bliver grå og regnfuld

Lørdag bliver weekendens højdepunkt med gode chancer for solskin. Men der kommer også regn og blæst.

Det grå og milde vintervejr fortsætter ind i den kommende weekend, hvor temperaturerne kommer til at ligge et stykke over frysepunktet.

Men der kommer også flere regnvejr ind over landet, lyder prognosen fra DMI.

Fredag trækker et regnvejr ind fra vest, og det våde vejr når hovedstaden sidst på eftermiddagen. Og efter en opklaring natten til lørdag med temperaturer på mellem to og seks grader gentager fredagens vejr sig.

- Det bliver lidt samme melodi lørdag. Lidt sol mod øst og skyer mod vest, og så kommer der igen et regnvejr ind over landet, siger vagtchef Henning Gisselø fra DMI.

Lørdag er der dog den bedste mulighed for at få et afbræk fra det grå januarvejr. Der er nemlig større chance for sol end fredag og søndag.

- Lørdag bliver den pæneste dag, især i den østlige del af landet kan vi få lidt solskin, siger Henning Gisselø.

Søndagen byder igen på gråvejr med temperaturer i dagtimerne på op til syv-otte grader. Weekendens sidste dag begynder med regn, og så kan det klare op i løbet af dagen, men solskin bliver der ikke meget af, lyder det.

Weekenden bliver generelt forholdsvis blæsende med risiko for kuling ved kysterne, og natten til mandag begynder det at lugte en lille smule af vinter.

- Natten til mandag kan vi godt komme ned i nærheden af frysepunktet, men det er det eneste vinter, jeg kan byde på, siger vagtchefen.

Oversigt

    Oversigt