Arkitektgruppen leverer solidt regnskab med plus på 58 millioner

Arkitektgruppen, der har hovedsæde i Odense, leverer et solidt regnskab for 2016 med vækst i såvel omsætning som overskud.

Den fynske boligudvikler Arkitektgruppen havde et med egne ord tilfredsstillende 2016, der gav et samlet overskud på 58,4 millioner kroner.

Det er især firmaets byggeaktiviteter i hovedstadsområdet, der har skabt væksten i 2016, hvor den samlede omsætning nåede op på 623 millioner kroner, hvilket er omkring 10 procent højere end i 2015, hvor omsætningen nåede 567 millioner kroner.

Dermed har Arkitektgruppen på fem år lige knap fordoblet sin omsætning. Samtidig er overskudgraden øget fra 8,9 procent af omsætningen i 2015, der gav overskud på 50,2 millioner kroner, til 9,4 procent og altså et overskud på 58,4 millioner kroner før skat i 2016.

- Vi er tilfredse med præstationen i 2016, der er resultatet af dels en stor indsats for at opbygge en stærk pipeline af projekter, og dels at vi via dygtige og engagerede medarbejdere formår at levere i alle led af byggeprocessen, siger Robin Feddern, der er administrerende direktør i Arkitektgruppen. 

Han lægger særlig vægt på, at resultatfremgangen sker i et år, hvor der er investeret betydelige ressourcer i etablering af nye projekter med eksterne partnere. Projekter der forventes at medvirke til en øget indtjening i Arkitektgruppen på sigt.

Mere end 2.000 boliger

Arkitektgruppens aktuelle projekter udgør således samlet mere end 2.000 boliger. Især byggerier i Ørestad og på Amager Strandpark, Sluseholmen samt Teglholmen i København fyldte i ordrebogen i 2016, og oven i det kommer projekter i Farum, Køge og Odense.

I 2017 forventer Arkitektgruppen, der i 2016 kunne markere sit 30 års jubilæum, at kunne starte projekter op i flere nye dele af landet.

- Samtidig vil vi også gerne øge antallet af projekter med bæredygtigt byggeri. Det er et område, som er i rivende udvikling, og hvor vi allerede besidder en stor erfaring, siger Robin Feddern. 

Oversigt

    Oversigt