Assens hitter som erhvervskommune

Erhvervsvirksomheder flytter til Assens Kommune i stor stil

En række virksomheder er i de seneste måneder flyttet til Assens fra andre kommuner. Eksempelvis er Roll-o-Matic flyttet fra Odense til Assens Kommune med 65 medarbejdere, og blandt øvrige nye virksomheder i Assens Kommune kan nævnes firmaet Fat-Cat, som er flyttet til Tommerup, Skovdyrkerforeningen, der er flyttet til Vissenbjerg, og Nordfyns Finans, som er rykket til Aarup.

Samtidig har en række virksomheder valgt at konsolidere deres placering i Assens Kommune med udvidelser og nye investeringer. Møbelvirksomheden Montana har etableret en ny afdeling med en ny malerlinje, Summerbird har udvidet med et nyt risteri, Strøjer Tegl har udvidet sine produktionsbygninger, Tempur har bygget ny administrationsbygning, og Plum har udvidet med en ny produktionslinje og et nyt laboratorium, og Scandinavian Tobacco Company har bygget nyt lager.

Se hele interviewet med erhvervschefen  Kristine Lyngby

Udviklingen kan også registreres i folks transportmønster til og fra Assens Kommune. Den såkaldte indpendling til Assens Kommune fra Odense Kommune er eksempelvis steget med 14 procent i løbet af de seneste fire år, mens udpendlingen fra Assens til Odense er faldet med 6,5 procent i samme periode.

Assens har nu det 16. højeste selskabsskatteprovenue pr. indbygger i Danmark, og konkurrerer med nordsjællandske velhaverkommuner og Billund Kommune, hvor LEGO har hovedkvarter. Assens Kommune har desuden en høj beskæftigelsesgrad i forhold til andre fynske kommuner, og kommunen er førende på Fyn, når det gælder andelen af private arbejdspladser i forhold til offentlige arbejdspladser.

 

Oversigt

    Oversigt