Assens Kommune vil vide, hvordan du har det

2.500 borgere i Assens Kommune modtager i disse dage i deres e-Boks et skema med spørgsmål om trivsel.

Sygdomme, madvaner og trivsel.

Det er nogle af temaerne i det spørgeskema, 2.500 tilfældigt udvalgte borgere i Assens Kommune i disse dage modtager i deres e-Boks eller i postkassen. Besvarelserne skal give et indblik i, hvordan kommunens borgere egentlig går og har det.

- Hvert eneste svar er vigtigt, fordi det bidrager til at give et klart billede af, hvordan borgerne har det, og hvad der gør dem syge. Det giver os et godt udgangspunkt for at sætte ind, der hvor behovet er størst, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Fokus på sundhed og trivsel

Spørgeskemaet er en del af den landsdækkende undersøgelse "Hvordan har du det?", der skal afdække danskernes sundhed og trivsel. Det er tredje gang, Assens er med, og ifølge kommunens formand for Social- og Sundhedsudvalget, Betina Stick, bliver besvarelserne brugt til konkrete tiltag.

- Vi har anvendt resultaterne fra de to foregående undersøgelser til at målrette vores sundhedsfremmende indsatser. Sammenholdt med anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke, giver de os et godt billede af, hvor vi kan iværksætte initiativer, og netop derfor er undersøgelsen så vigtig, forklarer hun i en pressemeddelelse.

Det er de fem regioner, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening, Statens Institut for Folkesundhed, Sundhedsstyrelsen og Sundheds- og Ældreministeriet, der står bag undersøgelsen.

 

Undersøgelsen i 2013 viste at:

 

Oversigt

    Oversigt