Assens Kommune: Borgere tipper om huller i vejen og døde dyr

Flere bruger den borgerrettede app Assens Borgertip, som blandt andet kan bruges til at indberette huller i cykelstien eller et dødt dyr på landevejen.

I 2013 lancerede Assens Kommune en app ved navn Assens Borgertip. En frisk statistik viser, at flere og flere borgere benytter app'en.

I løbet af årets første fire måneder har app'en nemlig allerede registreret 310 henvendelser fra borgerne. 152 af disse henvendelser har drejet sig om huller i vejene.

Optællingen af henvendelser på app’en går tilbage til maj 2013, og frem til årsskiftet var der 253 henvendelser. Året efter, i 2014, kom der 414 indberetninger, mens der var lidt færre, nemlig 386, i 2015.  

- Det er vigtigt for mig at understrege, at trafikfarlige huller i vejen bliver taget særdeles alvorligt i Assens Kommune. I det hele taget ligger kvaliteten af de offentlige veje Miljø- og Teknikudvalget meget på sinde, og derfor er det en vigtig indsats at udbedre disse hurtigst muligt, når kommunen får kendskab til dem, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget i Assens Kommune, Hans Bjergegaard.

Men det er ikke kun huller i vejene, der bliver indberettet.  Væltede eller ødelagte vejskilte, løse fliser på fortovet, en kæmpe bjørneklo eller et dødt dyr på landevejen,  finder også vej til Assens Kommune gennem appen.

- Vi er meget glade for den hjælp, vi får af borgerne. Der er cirka 1.000 kilometer vej i Assens Kommune, og det kan derfor være svært at opdage samtlige huller og lignende. Derfor vil jeg opfordre borgerne til fortsat at bruge app’en Assens Borgertip, så vi bliver informeret om eventuelle skader og lignende hurtigst muligt. Der findes dog steder i Assens Kommune, hvor vejene ikke er ejet af kommunen, og her tilfalder ansvaret for et eventuelt reparationsarbejde den rette ejer, siger Hans Bjergegaard. 

App’en gør det muligt for eksempel at tage et billede af et hul i vejen, indplacere skaden på et kort og sende indberetningen direkte til den medarbejder, som arbejder med det specifikke område.

 

Oversigt

    Oversigt