Efter sexskandale: Asylchef fratræder sin stilling

Driftchefen for Langelands asylindsats fratræder sin stilling med øjeblikkelig virkning efter længere tids kritik af forholdene på flere asylcentre.

Efter den seneste tids kritik af forholdene på asylcentre på Langeland skulle chefen for asylindsatsen, Ulrik Pihl onsdag forklare sig overfor stabschef ved Langeland Kommune, Kurt Habekost.

Samtalen kom også til at handle om asylchefens fremtidige arbejdssituation.

Konklusionen blev, at begge parter ikke mener, at det er muligt at genoprette den gensidige mistillid, hvorfor der blev aftalt en frivillig fratrædelse med øjeblikkelig virkning.

- Jeg må konstatere, at det vil være umådeligt svært at fortsætte mit arbejde som chef på asylområdet, når der i den grad udtrykkes mistillid til mit arbejde, udtaler Ulrik Pihl i en pressemeddelelse.

- Jeg ønsker ikke at stå i vejen for, at der igen kommer fokus på alt det positive arbejde, der også sker på de asylcentre, som Langeland Kommune driver.

I samme pressemeddelelse skriver stabschef Kurt Habekost, at håbet nu er, at der kan blive intern ro på Langeland om driften af asylcentrene, så medarbejderne og ledelsen kan koncentrere sig om deres arbejde uden konstant at blive konfronteret med sager og udtalelser i pressen.

Kritikken af Ulrik Pihl har ikke mindst handlet om sexovergreb på asylcentret i Tullebølle på Langeland og asylcentret Præstekærgård ved Faaborg.

Over de seneste dage, er der kommet flere belastende historier frem om Ulrik Pihl.
Blandt andet fortalte han ikke Udlændingestyrelsen om en politianmeldelse af en medarbejder, da styrelsen var på tilsyn på Børnecenter Tullebølle.

Flere politikere undsagde sidste fredag i TV 2/FYN Ulrik Pihls hidtidge forklaring om procedurefejl, og kritiserede ham for at fortie oplysninger over for Udlændingstyrelsen.    

Ulrik Pihl har været på ferie siden fredag, og har ikke haft mulighed for at forklare sig før i dag. 

Kurt Habekost er klokken 19.30 gæst i vores studie.

Oversigt

    Oversigt