Asyldrenge efter masseslagsmål: Vi er ikke kommet for at lave ballade

Vi er i Danmark på grund af sikkerheden og ikke for at søge eller skabe problemer, understreger to flygtningedrenge efter stort slagsmål på Langeland.

Det var respektløst og ikke noget kønt syn, da unge flygtningedrenge gik i totterne på hinanden under en fodboldkamp på Langeland i weekenden. 

Sådan betegner de to syriske flygtningedrenge Luai Korblal og Eyad Muhammed Ibrahim fra Børnecenter Tullebølle episoden, der fandt sted lørdag i forbindelse med et fodboldstævne mellem asylbørnecentrene fra Hundstrup, Ærø og Tullebølle.

Hverken 17-årige Luai Korblal eller 17-årige Eyad Muhammed Ibrahim var ifølge egne udsagn med til selve slåskampen, som de ærgrer sig over. 

- Det var ikke særlig kønt. Det er ikke noget, vi ønsker for nogen. De her ting har vi set meget hos os. Derfor håber vi ikke, at det gentager sig her, siger Luai Korblal, der kom til Danmark for otte måneder siden.

Slagsmål skræmte naboer

Ifølge en lækket redegørelse om hændelsen fra Børnecenter Tullebølle igangsatte en tackling det store slagsmål. En dreng fra Hundstrup tacklede angiveligt en spiller fra Tullebølle hårdt, hvorefter spilleren fra Tullebølle slog Hundstrup-drengen i hovedet.

Flere tilskuere - drenge fra både Tullebølle og Hundstrup Børnecenter - fór derefter ind på banen, og på et splitsekund var slagsmålet i gang. 

Både Eyad Muhammed Ibrahim og Luai Korblal er trætte af episoden, som blandt andre har skræmt naboer i området. 

- Vi er kommet hertil for at søge sikkerhed og beskyttelse og ikke for at søge problemer. Vi er netop flygtet fra problemer, siger Luai Korblal og tilføjer: 

- Vi ønsker ikke at forstyrre nogen, som ikke forstyrrer os. Vi er kommet hertil, og vi bør gengælde det gode hjerte og den venlighed, I viser os. 

Skal vise respekt

Eyad Muhammed Ibrahim bakker op og er blandt andet bekymret for, at episoden vil skabe problemer fremadrettet og give de uledsagede flygtningebørn et dårligt ry. Den 17-årige syrer, der ligesom Luai Korblal har boet i Danmark i otte måneder, tager stor afstand fra slagsmålet. 

- Det er rigeligt, at de giver os penge, mad og drikke. De giver os alt - hvorfor gør vi så det mod dem? Det er ikke godt, at vi gør folk og naboer bange. Vi bør være rolige i centrene og opføre os ordentligt og med respekt. 

Fire uledsagede flygtningedrenge er ifølge TV 2 Fyn blevet politianmeldt efter slagsmålet, hvor der ifølge kilder blev anvendt en kæde og kæpper - ligesom en minibus blev angrebet.

Se hele interviewet med Luai Korblal og Eyad Muhammed Ibrahim her

Oversigt

    Oversigt