Fynsk triumf: Axelsen slår verdensetter og når i semifinalen

Den fynske herresingle Viktor Axelsen leverede fredag badminton i høj klasse i flot sejr over Lee Chong Wei.

Viktor Axelsen besejrede fredag verdensetteren Lee Chong Wei og gik dermed videre til semifinalen i sæsonfinalen i badminton.

Kampen mellem Viktor Axelsen og Lee Chong Wei var den tredje og sidste gruppekamp for begge, og det var samtidig en direkte duel om at gå videre til semifinalen.

Danskeren endte med at vinde kampen 14-21, 21-14, 21-19 efter en flot og underholdende affære i Dubai.

De ni tidligere indbyrdes kampe var alle endt med nederlag til danskeren, så det var en på alle måder forløsende sejr.

- Jeg har tabt til ham så mange gange. Det er en af de eneste, jeg ikke har slået.

- Jeg er glad for at have slået ham. Det betyder sindssygt meget for mig, siger Axelsen til TV2 Sport.

I første sæt var Lee Chong Wei stærkest og trak fra ved stillingen 5-5 og kom op at føre 11-7. Axelsen kom lidt tilbage og reducerede til 10-11.

Det var dog ikke nok, og malaysieren gik senere fra 16-14 til 21-14.

Axelsen kom flot tilbage i andet sæt, hvor det var Lee Chong Wei, der haltede bagefter fra start. Efter stillingen 2-2 førte Axelsen i resten af sættet.

I tredje sæt fortsatte Axelsen de gode takter, og der blev spillet flere meget lange dueller, som faldt ud til danskerens fordel.

Axelsen kom foran både 8-3 og 11-6, men Lee Chong Wei var ikke færdig endnu.

Malaysieren vandt fire point i træk med badminton i høj klasse og reducerede til 10-11, mens Axelsen lavede nogle nemme fejl i den periode.

Axelsen gik lidt for meget med på Lee Chong Weis hurtige spil i flere dueller, og det var malaysieren glad for.

Foran 14-11 leverede Axelsen virkelig flot spil med gode smasher, og forspringet blev bevaret på smukkeste vis indtil 17-14.

Men Lee Chong Wei fik kontakt ved 17-17 og 18-18. Danskeren spillede sig dog frem til to matchbolde ved 20-18 og tog den anden af dem på en servefejl af Lee Chong Wei.

Lee Chong Wei er med nederlaget færdig ved sæsonfinalen efter to nederlag i tre kampe.