Bæredygtighed: Danmarkspremiere i Svendborg

Danmarks første bæredygtige daginstitution er bygget i Svendborg. Bygningen skal holde i mindst 50 år.

Svendborg Kommune har bygget Danmarks første bæredygtige daginstitution og den 31. januar bliver Humlebien officielt udnævnt til Green Building Council-certificeret børnehave.

- Bæredygtigheden består i, at her i byggeriet, er bæredygtighed et tema, vi hurtigt vil prøve at få skabt her i huset. Bæredygtighed handler om materialet, men også om sammenspil mellem lys, varme og luft. Vi har højere til loftet, så man oplever, at det er et godt rum at komme i både som voksne og som børn, fortæller dagtilbudsleder Steen Kjeldsen.

Svendborg Kommune har skabt en bygning, der både er bæredygtig og har kunne bygges inden for et kommunalt budget. Byggeriet er skabt til at holde i mindst 50 år.

- Vi har gjort os stor umage med at få skabt en bygning, der både var bæredygtig og kunne rummes inden for et kommunalt budget. For vi har viljen til at indrette os bæredygtigt og til at øge livskvaliteten i Svendborg Kommune. Og det er det, vi gør med vores nye børneinstitution, for den er skabt med respekt for vores ressourcer. Vi er derfor særdeles stolte over at kunne vise byggeriet frem på bæredygtighedskonferencen inden for byggeri, fortæller Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V).

Green Building Council står bag den nationale bæredygtighedsordning for byggeri og udsteder DGNB-certificeringen.

- Det er oplagt at optimere og dokumentere kvaliteten af bæredygtige parametre som indeklima, dagslys og akustik i bygninger der skal være rammen for indlæring de næste mange år. Det ser vi som et udtryk for at totaløkonomi er et vigtigt parameter uanset om man bygger en lille børnehave eller en stor campus, udtaler Mette Qvist direktør Green Building Council Denmark.

 

 

Oversigt

    Oversigt