Balladen om politiskolen: Hernings grund er for lille

Herning Kommunes grund er ikke stor nok til en politiskole på den størrelse, som Rigspolitiet har brug for.

Herning offentliggjorde sit forslag til en grund til en ny politiskole dagen efter regeringen i november havde meddelt, at der skulle bygges en politiskole vest for Valby Bakke.

Men Hernings grund er ikke stor nok til en politiskole på den størrelse, som Rigspolitiet har brug for, viser en opmåling Jyllands-Posten har fået foretaget.

Opmålingen er foretaget på baggrund af kommunens materiale, og byplanrådgiver Arne Post og landinspektør Henrik Birch-Præst anslår grunden til 28.000-30.000 kvadratmeter.

Skolen skulle kunne stå klar i løbet af 22-26 måneder, skrev Hernings borgmester, Lars Krarup (V), til Folketingets partier.

Det er omkring et år hurtigere, end Rigspolitiet anslår, et nybyggeri vil tage. Det skyldes ifølge Krarup, at der for grunden allerede "er vedtaget en lokalplan, der kan indeholde en politiskole".

Ifølge Rigspolitiet skal grunden imidlertid være på 40.000 kvadratmeter for at rumme de nødvendige indendørs- og udendørsfaciliteter.

For at leve op til lokalplanen skal skolen desuden opføres i tre forskellige bygninger adskilt af 25-35 meter brede bælter til parkering og grønne områder.

- Skal der bygges på tværs af de områder, vil det kræve en ny lokalplan, siger Arne Post til Jyllands-Posten.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, mener, at de nye oplysninger er problematiske for regeringen, der har udtrykt ønske om at placere den nye politiskole i Herning.

- Dette er endnu et problem i rækken af problemer for regeringen. Lad os finde en eksisterende bygning og komme i gang, siger Peter Kofod Poulsen.

Herning Kommune oplyser til Jyllands-Posten, at den har en grund på 55.000 kvadratmeter. Men placeringen af denne er ikke blevet oplyst.

Oversigt

    Oversigt