Bandeleder varetægtsfængslet i skudsag ved Nyborg Fængsel

34-årig bandeleder fra Odense er blevet varetægtsfængslet frem til den 10. januar 2017. Ifølge politiet spillede bandelederen en væsentlig rolle, da fængselsfunktionær blev skudt i benet.

Et ledende medlem af bandegrupperingen Black Army er lørdag blevet varetægtsfængslet frem til den 10. januar 2017, oplyser Fyns Politi. 

Manden er sigtet for at have haft en ledende rolle, da en fængselsfunktionær blev skudt i benet foran Nyborg Fængsel. Episoden fandt sted den 12. juli 2016. Offeret blev skudt i benet, da han var cyklede på arbejde i fængslet. 

- Vores efterforskning har vist, at den varetægtsfængslede bandeleder spillede en væsentlig rolle i forbindelse med skuddet mod fængselsfunktionæren. Men af hensyn til den fortsatte efterforskning kan jeg ikke oplyse yderligere, siger anklager Kirsten Flummer fra Fyns Politi. 

Den 34-årige bandeleder er fra Odense. Han blev anholdt fredag klokken 10.35 og har lørdag været i grundlovsforhør bag lukkede døre, oplyser politiet. 

Derudover er et 20-årig bandemedlem også varetægtsfængslet i samme sag. Han er sigtet for at have afgivet de to skud, som ramte fængselsfunktionæren. 

Noget tyder på, at det er den 34-årige bandeleder, der har givet ordren, da fængselsfunktionæren blev såret. 

Oversigt

    Oversigt