I det fynske folks tjeneste

Bander afpresser butikker i Odense

Trusler og afpresning fra kriminelle bander er blevet hverdag for et stigende antal erhvervsdrivende i Odense.

Restauranter, butikker og andre virksomheder i Odense bliver udsat for afpresning og truet til at betale beskyttelsespenge til kriminelle bander.

Det skriver Fyens Stiftstidende lørdag.

- Folk er nervøse og bange, og det forstår vi godt, siger leder af Fyns Politis afdeling for organiseret kriminalitet Thomas Anderskov.

I løbet af de seneste uger har politiet fået kendskab til flere episoder, hvor erhvervsdrivende i Odense er blevet truet til at betale store kontante beløb for at undgå repressalier.

Betaler de ikke, risikerer de at blive udsat for vold, hærværk og flere trusler.

Afsenderen har, ifølge politiet, i mange tilfælde været den kriminelle bande Black Army fra Odense-forstaden Vollsmose, der opsøger ejere af butikker og caféer for at kræve beskyttelsespenge, fortæller politiet, som ikke tidligere har set afpresning af denne karakter i så stort et omfang.

- Hidtil har kriminelle krævet beskyttelsespenge inden for deres eget miljø. Nu ser vi almindelige erhvervsdrivende blive opsøgt og truet. Det er metoder, vi er nødt til at gribe ind over for, forklarer Thomas Anderskov.

Black Army er én af Odenses nyeste kriminelle bander, men ifølge politiet opkræver flere andre grupperinger i byen også beskyttelsespenge.

- Black Army står bag meget, men det er for ensidigt at sige, at det kun er Black Army, som står bag. Det er også andre, forklarer Benny Linde Larsen, der er chef for efterforskningen i Fyns Politi.