Bare vent: Letbanekaos bliver endnu værre

Det kan blive endnu sværere at komme frem i Odense. By- og kulturudvalget kan tirsdag 13. december give tilladelse til længere udgravninger og ensretninger i forbindelse med letbane-projektet.

Bilister i Odense snor sig gennem gravmaskiner og ensrettede gader, mens cyklister forvises til den trange plads på byens fortove. Letbanebyggeriet påvirker i høj grad trafikanter, der bevæger sig frem og tilbage i Odense, og nu kan udgravninger og ensretninger på endnu længere strækninger ad gangen på vej.

Budgettet for Odense Letbane risikerer nemlig at skride, hvis ikke by- og kulturudvalget skaber bedre arbejdsvilkår for anlægsentreprenørerne, blandt andet ved at tillade udgravninger på længere strækninger end i dag.

Derfor skal udvalget tirsdag den 13. december beslutte, om arbejdsområderne ved letbanebyggeriet må udvides.

Bliver lempelsen af arbejdsvilkår for anlægsentreprenørerne vedtaget, vil det ifølge forvaltningen få konsekvenser for gående, cyklister og gangbesværede. Det vil have betydning for fremkommeligheden og tilgængeligheden i byen for alle typer trafikanter, herunder også politi, brand og redning, ligesom den kollektive trafik vil få svært ved at overholde køreplaner. 

Beslutter by- og kulturudvalget at lempe arbejdsvilkårene, betyder det blandt andet, at Middelfartvej og Nyborgvej vil være ensrettet i mellem ni og 15 måneder. Og derfor mener rådmand Jane Jegind (V), at udvalget skal tænke sig godt om, inden de nikker ja til forslaget om lempelser.

- Jeg vil have en indgående diskussion med udvalget om, det virkelig er en god idé, at vi ensretter Middelfartvej og Nyborgvej, og om det økonomisk er forsvarligt, at vi skal genere så mange borgere ved det, fortæller rådmanden.

Uanset hvad vil trafikanter i Odense også fremover mærke til letbanebyggeriet.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver bøvlet og ufremkommeligt på nogle strækninger, før det bliver godt, siger Jane Jegind.

Det bliver værre, inden det bliver godt, siger et ordsprog. I Aarhus er letbanen trillet ud på prøvetur. Foto: TV 2 ØSTJYLLAND

 

Oversigt

    Oversigt