I det fynske folks tjeneste

Bedre bog-tid på biblioteket

Odense Centralbibliotek udvider den 4. januar åbningstiderne på Hovedbiblioteket.

Biblioteket kalder de ekstra timer for de Gule Timer. Nu kan man gå på biblioteket i hverdagen fra klokken otte om morgen til klokken 21 om aftenen og klokken 19 om fredagen. I weekenden er der åbent fra klokken 10 til 16.

Mange besøgende har et ønske om at få længere åbningstid på biblioteket.

Det gør Odense Centralbibliotek nu fra 4. januar, hvor det bliver nemmere at komme på biblioteket og udnytte de mange muligheder og tilbud, også selvom man har en travl hverdag og har svært ved at passe et biblioteksbesøg ind i hverdagen.

De udvidede åbningstider hedder de Gule Timer. Nu åbner hele Hovedbiblioteket allerede i hverdagene fra kl 8, så man fra morgenstunden kan nå at drikke en kop kaffe og læse dagens avis.

Der vil være åbent - også sent aften - når de studerende har brug for det, og der er selvfølgelig både gratis wi-fi og aktuelle fagbøger inden for rækkevidde.

De nuværende åbningstider vil bestå som de er med personale, der er parat til at hjælpe alle borgere med netop deres behov, men i de Gule Timer er der selvbetjent åbningstid.

Det er muligt at benytte langt fleste faciliteter og tilbud som i den bemandede tid, men man skal kunne gøre det selv.

Det meste af bibliotekets materialesamling vil være tilgængelig, man kan få lavet kopier og printe, og man kan aflevere og hente både allerede reserveret materiale og materialer fra hylderne.

De gule timer er kl 8-10 alle hverdage, kl 19-21 mandag til torsdag, fredag kl 16-19 og kl 14- 16 i weekenden. I disse tidsrum er der ikke faglig betjening, men alle er meget velkomne.