Bendt Bendtsen til valgfest: Merkel står endnu stærkere

Den konservative politiker fra Fyn er med til at fejre den tyske forbundskanslers valgsejr i Berlin.

Nu kommer der atter gang i lovarbejdet - både i Tyskland og resten af Europa.

Sådan lyder meldingen fra den danske europaparlamentariker Bendt Bendtsen (K), som søndag aften var med til valgfest hos forbundskansler Angela Merkel og hendes kristeligt demokratiske partifæller i den tyske hovedstad.

- Vi har haft en fornøjelig aften hos Merkel og CDU i Berlin. Stemningen er på sit højeste og jeg nyder samværet med ligesindede konservative, skriver Bendt Bendtsen i en pressemeddelelse.

Tysklands to borgerlige unionspartier, CDU og det bayerske CSU, har sikret sig 41,5 procent af stemmerne ved søndagens valg til Forbundsdagen. Den overbevisende tilslutning til Merkel er gode nyheder, mener Bendt Bendtsen.

- Angela Merkel vil stå endnu stærkere efter dette valg. Nu vil lovarbejdet igen komme op i fart - både i Tyskland og i Europa, lyder det fra den danske politiker.

Han kalder den tyske kansler for "en af verdens mest indflydelsesrige ledere".

Den tidligere konservative partileder i Danmark er dog ikke glad for, at Merkels hidtidige regeringspartnere, det liberale FDP, fik et katastrofevalg.

- Der er brug for FDP, Venstres søsterparti, i det borgerlige Europa, så jeg håber ikke, at dette er starten på enden for partiet, siger Bendt Bendtsen.

Med blot 4,8 procent af stemmerne falder FDP for spærregrænsen og ryger helt ud af Forbundsdagen.

Oversigt

    Oversigt