Bertel Haarder indtræder i bestyrelsen for Brandts i Odense

Den fornyligt aftrådte kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V) bliver nyt bestyrelsesmedlem hos den selvejende institution Brandts – Museum for kunst og visuel kultur i Odense.

Det er lidt af en kulturpolitisk personlighed, der nu indtræder i bestyrelsen hos Brandts i Odense. Tidligere kultur- og kirkeminister Bertel Haarder er netop blevet udpeget af By- og Kulturudvalget som nyt bestyrelsesmedlem for Brandts - Museum for kunst og visuel kultur.

- Jeg har haft et ønske om, at Bertel Haarder kunne blive en del af bestyrelsen, så jeg er naturligvis meget glad for, at han kommer ind. Vi får et meget kompetent bestyrelsesmedlem med stor viden og interesse for det kulturelle. Desuden kommer han fra en spændende baggrund og med stor erfaring, så han kan ikke undgå at blive et betydeligt aktiv for Brandts, siger bestyrelsesformand Palle Skov Jensen.

Brandts er et anderledes kunsthus i udvikling, og det ser Bertel Haarder frem til at blive en del af. 

- Jeg har været meget imponeret, når jeg har besøgt Brandts. Det er en fornøjelse, jeg har haft flere gange, og det må være en af de mest kreative kunsthaller i landet. Jeg glæder mig meget til at komme tættere på processen, når Brandts skal videreudvikles i de kommende år, siger Bertel Haarder.

Bertel Haarder overtager pladsen fra Kim Gundersen, der er administrerende chef hos Statens Museum for Kunst, og som har ønsket at udtræde af bestyrelsen.

Bertel Haarder skal i første omgang sidde i bestyrelsen for Brandts frem til 1. juli 2017, hvor der er ordinær udpegningstermin af fire bestyrelsesmedlemmer.

Bestyrelsen i Brandts består af:

 

Oversigt

    Oversigt