Billigere billetter: Over en kvart million tog færgen til Ærø

Der er fyldt godt op på færgen til Ærø, efter det er blevet billigere at sejle til øen. Nu tager første butik konsekvensen og åbner tidligere i foråret end normalt.

Den seneste opgørelse over antallet af passagerer med færgen til Ærø viser stadig fremgang. 

Rabatterne på færgebilletterne trådte i kraft den 15. august på grund af det såkaldte landevejsprincip, der betyder, at det skal koste det samme at sejle med færge som at køre en tilsvarende strækning i bil på landevejen. 

Og nu er tallene for september kommet.

I september 2015 tog 47.219 personer færgen til øen. Det tal er nu steget til 57.742. Det svarer til en stigning på 22,29 procent. (Dog mangler tal for dagen i dag.)

Højsæsontallene, der dækker over antal passagerer i juni, juli, august og september, viser, at over en kvart million mennesker sejlede med. Helt nøjagtigt er tallet for 2016 269.332 (30. september er naturligvis stadig ikke talt med) - mens tallet for samme periode sidste år var knapt 18.500 lavere. Det er en stigning på over syv procent. 

Turist- og erhvervschef på Ærø, Carl Jørgen Heide skriver i øens ugentlig nyhedsbrev, at flere restauranter og forretninger har holdt længere åbent efter det blev billigere med færgen. 

- Det gavner hele øen og hele øens image om, at Ærø er en helårsåben ø, lyder det fra Carl Jørgen Heide i nyhedsbrevet. 

Han skriver også, at Røgeriet i Ærøkøbing har taget konsekvensen af flere kunder - og derfor allerede åbner 1. april næste år i stedet for til påske (midten af april red.)

Landevejsprincippet gælder indtil 13. november i år - og bliver indført igen til foråret i 2017. 

Ærø og flere andre øer kæmper stadig for, at billigere færger skal gælde hele året. 

Oversigt

    Oversigt