Billigere medicin reducerer besparelser i Region Syddanmark

Region Syddanmark forventer lavere prisstigninger på medicin. Dermed fjerner de 20 millioner fra den sparerunde, der lige nu er i gang.

Da Region Syddanmark i efteråret 2015 forberedte den sparerunde, som lige nu er i gang regnede politikerne med, at priserne på medicin ville stige med 13-14 procent. Men nu nedjusterer regionen prisstigningen til 6-7 procent, og dermed udgifterne til medicin med cirka 20 millioner årligt.

Dermed skal de selvsamme politikere nu kun finde 167 millioner i det sparekatalog, som er i høring. Oprindeligt var der lagt op til besparelsen på 187 millioner.

- Jeg tror, at det er meget realistisk at sige 6-7 procent. Sådan har det været de sidste 10-12 år, og det er også den man regner med i andre regioner. Så synes jeg siger også, at det er det niveau vi skal lægge os på, siger socialdemokraternes Poul-Erik Svendsen, der er næstformand i Region Syddanmark, til TV 2/Fyn.

Danske Regioner regnede sidste år helt ved siden af, da de vurderede, at de samlede medicinudgifter for alle fem regioner ville stige med 800-900 millioner. Stigningen endte med at blive på 375 millioner, og det er blandt andet derfor, at Region Syddanmark nu nedskriver den forventede prisstigning på medicin i de kommen år.

- Da det første udspil blev lavet i efteråret, var forudsætningerne og forventningerne anderledes, og derfor fastsatte man en stigning på 13-14 procent. Men nu er vi blevet klogere, og derfor justerer vi til 6-7 procent, siger Poul-Erik Svendsen.

20 mio. kan redde enten Nyborg eller Middelfart Sygehus

Nedskrivningen af medicinudgifterne er blevet godkendt af Region Syddanmarks forretningsudvalg,  og en årlig besparelse på 20 millioner er rent faktisk nok til at redde et af de fynske sygehuse.

I regionens sparekatalog fremgår det, at en lukning af Middelfart Sygehus vil give en årlig besparelse på cirka 18 mio. kr. Rokaden, med at lukke Nyborg Sygehus og flytte aktiviteterne til Svendborg samtidig med at bl.a. fødeafsnittet i Svendborg så rykkes til OUH, giver en årlig besparelse på 19 mio. kr.

- Et ekstra råderum på 20 millioner betyder, at det er nogle ret store forslag, som vi kan pille ud af kataloget, så det er ikke en uvæsentlig besparelse. Men nu er der gang i en høringsproces, og så tager vi den politiske diskussion om besparelserne når høringsfasen er afsluttet, siger Poul-Erik Svendsen.  

Oversigt

    Oversigt