Bisser på mountainbikes indtog havnen: Det var hårdt

Det var et rent maratonløb i sadlen, da hundredevis af mountainbikere i går samledes i Svendborg

- Jeg er brugt, må vi sige. Det er hårdt. Sådan lød det fra Helle Christiansen fra Munkebo. Hun er en af de flere hundrede mountainbikeentusiaster, der i går gennemførte løbet Bissen MTB i Svendborg.

Løbet er opkaldt efter de arbejdere, der tidligere regerede på havnen, værftsbisserne. Det er tredje gang, at løbet på havnen afholdes på Store Bededag. Løbet går blandt andet gennem den gamle dok på Frederiksø.

- Bissen er historien om Svendborg. Vi kan godt lide at lave fede cykelløb med en fed og varieret rute for rytterne, men vi kan også godt lide at fortælle en historie. Og det gør vi her ved, at vi kommer igennem Svendborg, og vi viser Svendborg fra alle dens sider, fortæller arrangør Rico Jensen Busk fra Svendborg.

Hårdt og langt
Han kalder det 75 km lange løb for et mountainbikemaratonløb, og Kjeld Nielsen fra Silkeborg bekræfter, at det var hårdt.

- Jeg havde nok ikke verdens bedste dag i dag, så jeg led lidt, siger han.

Københavnske Benjamin Justesen, der blev dagens vinder, havde til gengæld masser af overskud efter løbet.

Kringlet afslutning
- Det gik ret godt. Det var lidt hårdt i starten, der var meget vind derude, og der var mange gode til start, så jeg tog den stille og roligt, og så kunne jeg slå til til sidst, griner han.

Benjamin Justesen gennemførte de 75 km på lidt under tre timer:

- Det er en meget kringlet afslutning, så adrenalinen er høj, når man krydser stregen. Det var en god fornemmelse.

Oversigt

    Oversigt