Black Army: Dommen falder i formiddag

Fredag formiddag klokken 11.30 falder der dom i sagen mod tre medlemmer af Black Army, der er tiltalt for at afpresse og true tatovører i Odense.

De tre mænd på 20, 23 og 35 år er tiltalt for trusler og afpresning. Den 9. februar 2017 indfandt de sig i en tatovørbutik i Odense, og her forsøgte de ifølge anklageskriftet at presse indehaveren til at betale penge til Black Army.

To af mændene var iført beklædning som viste tilknytning til Black Army.

Ved torsdagens retsmøde krævede specialanklager ved Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen, at de tiltalte på 20 og 23 år skal idømmes ni måneders fængsel, mens den 35-årige, der førte ordet, skal idømmes ti måneders fængsel.

 

Sagen er blevet efterforsket i et samarbejde mellem Fyns Politi og den nye specialenhed, Særlig Efterforskning Vest, der blandt andet arbejder med organiseret rocker- og bandekriminalitet i Vestdanmark.

Derfor er det også anklagemyndigheden ved Særlig Efterforskning Vest, der har rejst tiltalen og fører sagen ved retten i Odense.

Forsvarere kræver frifindelse

De tre tiltalte mænd  har alle kvindelige forsvarere. Det er advokat Bettina Antitsch Mortensen, advokat Mie Sønder Koch og advokat Mette Grith Stage. Og de argumenterede alle tre for frifindelse af deres klienter.

Betinna Antitsch Mortensen ønsker frifindelse for sin klient. Hvis det går imod forventningen om frikendelse, ønsker hun samfundstjeneste for den 23-årige. 

Forsvarsadvokat Bettina Antitsch Mortensen repræsenterer den tiltalte, som er 23 år og han nægter at have været til stede i tatovør-forretningen. 

Ifølge forsvarsadvokaten Mette Grith Stage har de tre mænd aldrig været truende. Hun ønsker at få frikendt sin klient. 

Dommen ventes afsagt fredag formiddag klokken 11.30. 

Oversigt

    Oversigt