I det fynske folks tjeneste

Bøde for forkert adresse

Odense Kommune begynder nu at udstede bøder til borgere, der ikke melder flytning korrekt. Målet er at at bekæmpe socialt bedrageri.

Odense Kommune begynder nu at udstede bøder til borgere, der ikke melder flytning korrekt. Målet er at at bekæmpe socialt bedrageri.

Fra 1. februar begynder Odense at udstede bøder til borgere, som med bevidst ikke flytter adresse rettidigt eller giver forkerte oplysninger om flytning og bopæl.

Det sker både for at skåne lejere for problemer og for at bekæmpe socialt bedrageri.

Dermed følger Odense Kommune flere andre kommuner i landet herunder Aarhus og København.

Bøderne op til 3000 krroner

Bøderne vil være i størrelsesordnen 600 til 3000 kroner.

- Vi håber, at bøderne vil have præventiv effekt - at det vil sende et klart signal om, at det ikke er acceptabelt at opgive falsk adresse eller undlade at flytte adressen rettidigt, siger rådmand Steen Møller, Kons., fra Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i en pressemeddelelse.

- De forkerte eller manglende adresse-oplysninger er til gene for borgere, der flytter ind i nye lejemål, hvor forgængeren ikke har flyttet adresse. Det kan for eksempel få betydning for offentlige ydelser såsom boligstøtte og enlige-ydelser. Korrekte adresser er også et vigtigt redskab for politiet, fogedretten og øvrige myndigheder herunder vores egen kontrolgruppe, siger rådmand Steen Møller.

Læs mere her