Børn skal lære om genbrug af affald

Hvad sker der med den gamle mad, når supermarkederne lukker? Det bliver skolebørn klogere på i denne uge, hvor Danmarks største affaldsstafet afholdes.

I denne uge skal institutioner og skoler blive klogere på, hvad man gør med gammel mad og affald efter lukketid i supermarkeder som Bilka.

De skal blandt andet lære, hvad der sker med de tomme flasker, det dagsgamle brød og alt det affald, der normalt bliver smidt ud.

Meget af affaldet kan nemlig genbruges. Det fortæller Henrik Meldgaard Sødequist, der er varehuschef i Bilka Odense.

- Det her er en oplagt mulighed for skoler til at se, hvad der sker bag facaden; hvordan vores affald bliver sorteret og hvordan vi hele tiden forsøger at nedsætte vores energiforbrug med miljøet for øje.

quote Vi forbrænder det meste af vores affald, og det meste kunne have været sorteret og genanvendt.

Ole Laursen, Danmarks Naturfredningsforening

Bilka og Danmarks Naturfredningsforening står samtidig bag initiativet Danmarks største affaldsstafet, hvor skolebørn indsamler affald fra naturen fra mandag til fredag denne uge.

For hvert kilo affald, børnene samler, donerer Bilka én krone til Danmarks Naturfredningsforening.

Vi forbrænder for meget

Generelt er Danmark et af de lande, der er gode til at genanvende og undlade at svine for meget. Men når det kommer til affaldsortering, har vi alligevel meget at lære.

Det fortæller Ole Laursen, leder af affaldsindsamlingen, fra Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi er ret gode til at genanvende. Særligt i vores virksomheder. Men vi er stadig lidt et svinende folkefærd, når det gælder det, der ender i skraldespanden. Vi forbrænder det meste af vores affald, og det meste kunne have været sorteret og genanvendt.

Og derfor giver det god mening at kombinere indsamlingen med besøg bag facaden i Bilka.

- Man kan godt sammenligne det, der sker i butikker, med det, der sker i hjemmet. Noget af det, man finder i naturen, er for eksempel aluminiumsdåser, som skulle have været i flaskeautomaten, siger Ole Laursen til TV 2/FYN.

Til affaldsindsamlingen 2016 var der 183.000 deltagere. Det resulterede i 180.000 kilo affald på landsplan.

Skolebørn skal blive klogere på affald og genbrug

Oversigt

    Oversigt