Børn spreder glæde på plejecenter

Der var smil, sang og leg på programmet fredag på Stenstrup Plejecenter i Svendborg Kommune.

De ældre havde nemlig fået besøg af 16 dagplejebørn og fire dagplejemødre. Sammen med de ældre sang de "Lille Peter Edderkop" og andre børnesange og hyggede sammen.

Dagplejerne i Stenstrup mangler en egentlig legestue, og for et halvt års tid siden fandt de ud af, at der var et lokale ledigt på plejecentret.

Deraf fødtes ideen om at lade børnene komme på besøg. Det er blevet til en ugentlig begivenhed gennem det seneste halve år til glæde for både børn og ældre.

- Det er dejligt. Det vækker minder om, da vores egne børn var små, siger Elise Juul, som er beboer på Stenstrup Plejecenter.

Hun glæder sig til, børnene begynder at komme oftere, når legestuen ventes klar til brug i april. 

Sektionsleder Rita Stuhr mener, at børnenes besøg er til stor gavn for beboerne:

- Vi har opdaget, hvor vigtigt sang og musik er. De beboere, der ikke har noget sprog til daglig, får et sprog, når de hører sang og musik og med glæden ved at være sammen med børnene. Det kan godt være, at de glemmer det igen, men i øjeblikket har de en stjernestund, siger Rita Stuhr.

Dagplejer Tanja Christophersen er overrasket over den fornøjelse, besøgene giver både børn og ældre:

- Jeg havde egentlig ikke tænkt, at det ville give så stor fornøjelse. Man burde gøre det samme flere steder.

Hun mener også, at besøgene er mere end underholdning:

- Vi lever i en tid, hvor vi nok gemmer de ældre lidt væk, og mange unge  børnefamilier er slet ikke vant til at omgås ældre. Men den ro og det nærvær, de ældre har og deres begejstring for små ting, som børnene også har, er en stor styrke, som jeg gerne vil dyrke mere af, siger Tanja Christophersen.

Se hele interviewet med Tanja Christophersen, hvor hun fortæller om dagpleje og plejecenter under samme tag. 

Oversigt

    Oversigt