Børnecenter Tullebølle får støtte af Udlændingestyrelsen

TV 2/FYN har modtaget en mail fra Udlændingestyrelsen, der i sidste uge var på inspektion på Børnecenter Tullebølle. Styrelsen bakker center op.

De seneste ugers mange historier om Børnecenter Tullebølle på Langeland har nu fået Udlændingestyrelsen på banen. Souschef Kristina Rosado oplyser i en mail til TV 2/FYN følgende. 

- Vi har haft en grundig dialog med ledere og medarbejdere på centeret, som bl.a. har bekræftet, at centeret følger samme praksis for drift og tilstedeværelseskontrol, som gælder på andre børnecentre.

- Man kan ikke forvente, at personalet skal vide, hvor beboerne befinder sig døgnet rundt. Der er tale om unge, som har lov til at bevæge sig frit ind og ud af centeret.

- Vedrørende uroen under en fodboldkamp har de toneangivende unge ifølge centeret ikke tidligere været involveret i uro, og den episode var derfor meget vanskelig at forudse.

- I forlængelse af anmeldelserne fra Langelandsfestivalen har centerledelsen anmodet om, at fem unge flyttes til andre centre, og dem har vi flyttet.

Udlændingestyrelsen har ikke ønsket at stille op til et tv-interview om sagen. 

Oversigt

    Oversigt