Tullebølle: Omstridt børnecenter på Langeland lukkes

Børnecenter Tullebølle på Langeland bliver lukket. Det erfarer Fyns Amts Avis, som også skriver, at Langelands borgmester Bjarne Nielsen (V) har indkaldt til pressemøde onsdag eftermiddag.

Ifølge TV 2/FYNs oplysninger er medarbejderne indkaldt til stormøde klokken 14 i dag.

Det er tilsyneladende de seneste måneders mange sager med uro på Børnecenter Tullebølle, der nu får Udlændingestyrelsen til at trække stikket til Langeland.

Slagsmål på børnecentret, som huser børn, der er kommet til Danmark uden en forældre, og seksuel chikane af unge piger på Langelandsfestival er nogle af de historier, der har været i medierne om centeret.

Senest har byrådsmedlemmet Kim Welcher, Dansk Folkeparti, krævet asylcentret lukket. 

- Man burde lukke centret, for ledelsen har ikke magtet at løse problemerne. Man har bare ladet stå til, og hver gang der er problemer, kommer de med de her floskler om, at der er tale om enkeltstående tilfælde, sagde Kim Welcher til TV 2/FYN, dagen efter at der igen havde været slagsmål på Børnecenter Tullebølle.

Fakta: 

Ballade-center

I august blev fem drenge i alderen 14 til 17 år forflyttet fra asylcentret.  Det skete, efter at politiet havde sigtet to af drengene for voldtægt og tre for seksuel chikane i området omkring Langelandsfestival.

Desuden har den tidligere medarbejder Tommy Bredal Storgaard, der blev prikket i en af flere større fyringsrunder på asylområdet, tidligere fortalt om kritisable forhold på centeret.

Blandt andet at man ikke formåede at holde styr på drengene, og at de ofte stikker af. Herefter blev centerleder Hanne Sommer sygemeldt.

Sagerne har senest betydet, at Udlændingestyrelsen i samarbejde med Langeland Kommune, der driver børnecentret, har halveret normeringen fra godt 100 asyldrenge til 50 asyldrenge.

Den bebudede lukning kommer samme dag, som integrationsminister Inger Støjberg (V) skal besvare et spørgsmål om i Folketingets spørgetid om børnecenter Tullebølle, skriver Ritzau.

Det er DF'eren Dorthe Ullemose, byrådsmedlem i Svendborg og folketingsmedlem, der har stillet spørgsmålet, som lyder: "Hvad kan ministeren gøre for, at forhold, som vi kender fra Børnecenter Tullebølle i Langeland Kommune med forskellige former for seksuelle overgreb, vold mod personalet og ildspåsættelse, bliver stoppet?"

Der er spørgetid i Folketinget onsdag klokken 13.00.

Det er center nummer fem der lukkes

Når Børnecenter Tullebølle lukker, så bliver det center nummer fem, som Langeland Kommune skal lukke ned.

Midt i september meldte Udlændingestyrelsen nemlig ud, at et færre antal asylansøgere end ventet betød lukninger.

Derfor skal Langeland Kommune lukke de tre fynske centre; Center Lohals, Center Faaborg og Center Præstekærgaard ved Horne. Desuden skal Center Søllested på Lolland også lukkes.

 

 

Oversigt

    Oversigt