Børnefilm optaget på fynsk slot: 75 fynboer medvirker i "Kidnapningen"

På Hvedholm Slot medvirker 75 fynske børn og voksne i optagelserne til den nye filmatisering af Bjarne Reuters børnebog ”Kidnapning”.

I disse dage er der på Hvedholm Slot ved Faaborg fuld gang i filmatiseringen af Bjarne Reuters børnebog ”Kidnapning" fra 1975.

En af scenerne i filmen foregår til en stor fastelavnsfest, og en fest har brug for gæster. Derfor har filmholdet inviteret fynske børn og deres forældre til slottet, hvor de skal fungere som statister i den kommende film.

Ud over de 75 udklædte fastelavnsgæster er der også to fynboer i lidt større roller. Den ene spiller en dreng, der kidnappes ved en fejl, og den anden er 14-årige Victor Lund, som går på Det Kongelige Teaters Balletskole i Odense.

quote Selvom handlingen i filmen jo foregår et neutralt sted uden navn, så vil dem, der kender Fyn være i stand til at se, at vi optager på Hvedholm Slot i dag.

Julie Linn Milling, FilmFyn

- Jeg spiller en casanova, som bliver forelsket i Winni, der er en af hovedrollerne i filmen. Jeg bliver forelsket ved første blik, og derfor byder jeg hende op til en dans, fortæller han.

Skuespilleren Brian Lykke, der blandt andet er kendt fra satireprogrammet ”Krysters Kartel”, spiller den småkriminelle onkel Georg, mens hovedrollen som Bertram spilles af Luca Coker, som er kendt fra filmen ”Villads i Valby”.

FilmFyn ser en klar fynsk vinkel

Det er blandt andet på grund af et samarbejde med FilmFyn, at filmholdet er kommet til Hvedeholm Slot på Sydfyn. Her skal der optages i halvanden uge ud af de fire uger, det tager at lave filmen. Mens optagelserne står på, bor hele filmholdet på det sydfynske slot.

75 fynboer medvirker som statister i børnefilmen Kidnapningen.
75 fynboer medvirker som statister i børnefilmen Kidnapningen.
Foto: Jeppe Hee Rømer

FilmFyn har investeret 800.000 kroner i filmen, og til gengæld er det blevet planlagt, at producenten vil bruge tre gange det investerede beløb i lokal omsætning på Fyn. Herudover ser Julie Linn Milling fra FilmFyn en klar fynsk vinkel i projektet.

- Den fynske vinkel er brugen af de mange fynske statister, brugen af skuespildrengene fra Odense, og selvom handlingen i filmen jo foregår et neutralt sted uden navn, så vil dem, der kender Fyn være i stand til at se, at vi optager på Hvedholm Slot i dag.

Spil og Youtube

Det er ikke kun statister og dansere, som Fyn bidrager med.

Den Fynske Spilfabrik skal, indtil filmen får premiere den 13. juli 2017, producere små spil på nettet, der tager udgangspunkt i scener fra filmen, og det fynske produktionsfirma Lonely Tree Films skal også producere forskellige Youtube-videoer, hvor karaktererne fra filmen skal give nogle fifs videre.

Blandt andet vil onkel George guide dig til, hvordan man stjæler en limousine, mens Bertram uden skrupler vil forklare, hvordan man bedst og nemmest stjæler slik i kiosken. 

 

 

Oversigt

    Oversigt