Boom i cafeer og restauranter kan gavne kommunekassen

De senere år er der sket en eksplosion i antallet af restauranter og cafeer i Odense. En effekt der på sigt kan få højtuddannede til at blive i byen.

De er kendt, nærmest berygtet, for at flygte ud af Odense efter den sidste eksamen på SDU er færdig. København og Aarhus trækker i de mange akademikere, der hvert år udklækkes på Universitetet i Odense. Det betyder tabte skatteindtægter i en by, hvor kommunalpolitikerne i forvejen har rigelige udfordringer med at få pengene til at række.

En ny og uforudset trend i byen kan dog vise sig at hjælpe politikerne med at holde på akademikerne og andre borgere med høje indtægter. Indenfor de senere år er mange af centrums tomme butikslokaler blevet fyldt med cafeer og restauranter.  En trend forskningsleder Dannie Kjeldgaard fra SDU har bemærket.

”Et rigt kulturliv er en vigtig faktor, når man vælger at bosætte sig et sted. Her har Odense haltet gevaldigt efter, hvilket bestemt er et parameter for byens studerende. De der studerer her nu, de oplever denne vækst i kulturlivet, blandt andet med restauranter, hvilket giver dem en positiv oplevelse af byen. En oplevelse man ikke ville have haft for ti år siden. Hvorfor vi ser denne trend er svært at svare på, men hele projektet med at omdanne Odense fra en stor by til dansk storby er uden tvivl en stor faktor. Det giver tro og mod hos de iværksættere, der skal skabe kulturlivet. Derfor tror jeg vi i fremtiden ser udviklingen fortsætte, da projektet med byomdannelsen jo først for alvor tager fart i disse år,” siger Dannie Kjeldgaard.

Fyn Live har fredag fokus på udviklingen. Du kan se hele udsendelsen fra kl.14.30 på TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt