Borgerlige: Rød blok misbruger embedsværket til politisk spin

Det er partipolitisk brug af embedsværket, når der i sagsfremstillinger og pressemeddelelser udsendt af Ældre- og Handicapforvaltningen står "velfærdprocenten". Det mener flere borgerlige byrådsmedlemmer.

Embedsværket skal være neutralt og arbejde uafhængigt af partipolitiske interesser. Derfor er det et problem, når der henover efteråret er dukket både sagsfremstillinger og pressemeddelelser op, hvor kommunens embedsfolk flittigt har brugt ordet "velfærdsprocenten". Det mener det konservative byrådsmedlem og medlem af Ældre- og Handicapudvalget, Kristian Guldfeldt.

- Helt grundlæggende er det sådan, at en sagsfremstilling, den skal være objektiv og sagligt funderet. Velfærdprocenten, den er helt fagligt set, en skattestigning, siger den konservative Kristian Guldfeldt.

Pressemeddelelse udsendt af Ældre- og Handicapforvaltningen, 23. november 2016.
Pressemeddelelse udsendt af Ældre- og Handicapforvaltningen, 23. november 2016.
Foto: Reza Saharei

Venstre enig i kritik

 Den opfattelse deler politisk ordfører for Venstre i Odense, Bo Libergren. Han mener, at kommunen ved at benytte ordet "velfærdsprocenten" har adopteret et af rød bloks spinudtryk.

quote Velfærdprocenten, den er helt fagligt set, en skattestigning.

Kristian Guldfeldt (V), Medlem af Ældre- og Handicapudvalget i Odense.

Særligt de to pressemeddelelser udsendt af Ældre- og Handicapforvaltningen i slutningen af november måned har fanget hans opmærksomhed.

- Der er tale om et spinudtryk, som rød blok har opfundet. Vi forlanger heller ikke, at kommunen skal skrive, at man går i borgernes lommer. Vi har en forventning om, at kommunens kommunikation er professionel og korrekt, og det korrekte udtryk at bruge, det er nok en skatteforhøjelse, siger Bo Libergren.

Pressemeddelelse udsendt af Ældre- og Handicapforvaltningen, 24. november 2016.
Pressemeddelelse udsendt af Ældre- og Handicapforvaltningen, 24. november 2016.
Foto: Reza Saharei

Protesterede over ordlyd i sagsfremstilling

- Frygten kunne jo være, at det kom til at fremstå som om, det kun er de røde partier, som vil velfærden. Det er jo ikke tilfældet, siger Kristian Guldfeldt.

Det er vel trods alt flertallets privilegium, at de kan bruge embedsværket, som de vil?

- Ja, men det ændrer ikke på, at det skal være almindelig saglig og faglig oplysning til borgerne, når der kommer en pressemeddelelsse ud fra eksempelvis Ældre- og Handicapforvaltningen, lyder det fra Kristian Guldfeldt.

Rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen (Enhedslisten) svarer på kritikken, når han fredag klokken 19.30 gæster vores studie.

Oversigt

    Oversigt